Portfolio: Grafik

Grafisk identitet: Dalhem Fiber ek.för.

Dalhem Fiber loggaTvå viktiga utgångspunkter i arbetet med att skapa logotypen var att knyta an både till samhällets identitet och samtidigt lyfta fram den fiberoptiska tekniken på ett konkret sätt. Dalhem är ett landsbygdssamhälle som omges av bördig odlingsmark. Fibernätet är en investering för tillväxt. Det ”växer” som sparris. Den lokala fotbollsklubben spelar i färgerna vitt-blått-svart med gula detaljer. Bandet som håller samman knippet av ledningar symboliserar att medlemmarna kollektivt äger och förvaltar fibernätet. Den största utmaningen var att få ”liv” och grafiskt djup i ledningarna utan att addera fler nyanser av blått. Under byggprocessen användes logotypen på stora vägskyltar där textens höga kontrast verkligen kom till sin rätt. Det gjordes även skisser på diverse profilmaterial som en pin, keps, t-shirt och nyckelring. Logotypen används bland annat som kännetecken på föreningens fakturor.

Grafisk identitet: MGL Konsult

MGL Konsult loggaUppdraget vara att rita en logotyp för en managementkonsult som arbetar med konflikthantering på arbetsplatser samt erbjuder kurser inom ledarskap och gruppdynamik. Inom färgpsykologin beskrivs lila med ord som anknyter till trovärdighet och personlig utveckling. Formen av en vapensköld valdes eftersom konsulten kommer till organisationer ”som en riddare” för att ena splittrade arbetsgrupper och skapa förutsättningar för att alla medarbetare ska ”bli synliga”. För kursdeltagarna handlar det mycket om att successivt arbeta sig in mot den personliga kärnan av värderingar. Logotypen kombineras med konsultens namn.

Grafisk identitet: Bil & Traktor på Gotland

Bil & Traktor på GotlandKunden är återförsäljare för Kubota traktorer och arbetsmaskiner som har färgkombinationen svart-orange. Loggan är framtagen utifrån kundens tydliga önskemål kring typsnitt och färgval svart-rött-silver men jag har även adderat en grafisk detalj (liknar ett bildäck, traktordäck, kugghjul, fräshjul osv.) som speglar bredden i vad företaget håller på med. Kopplingen mellan kuggarna visar också att företagets delägare, som har kompletterande erfarenhet och kompetens, arbetar tillsammans för att kunna ge ett starkt erbjudande gentemot kunderna.

Grafik: Nyckelring

Gotland KeyMetallsouveniren i nyckelknippan är tillverkad digitalt. Siluetten av Gotland skapades med utgångspunkt från en satellitbild över ön. Bilden med nycklarna användes i ett förslag till tävlingen Gotlands Reklamrookie 2014.